Jak jsem si pozval dvacet maminek do manželské ložnice

Jak jsem si pozval dvacet maminek do manželské ložnice

S Attavenou jsem se poprvé potkal v roce 2012 v rámci programu „Kosmického výcvikového centra“, které pro mezinárodní skupinu vzniklo poblíž Lipna. To jsem byl lektorem agentury Signum, která na přípravě tohoto sebepoznávacího a rozvojového kurzu spolupracovala.

V roce 2019 jsem byl poprvé přizván na spolu-lektorování následného a později i úvodního a závěrečného workshopu pro maminky na rodičovské dovolené. Z mého pohledu jde o velmi smysluplné víkendové programy, které rámují vznik a fungování virtuálních firem založených maminkami v rámci kurzu. Během něj se zdokonalují v používání techniky, svých IT dovedností, ale kultivují i mezilidské vztahy. Program, který přináším do zmíněných víkendů já, vychází z mé praxe lektora teambuildingových programů. Mířím tedy na sílu ukrytou ve spolupráci, lepší poznání sebe i druhých a v neposlední řadě i vyvětrání skrze hry a aktivity. Některé z nich jsou zaměřeny i na schopnost být vědomě „tady a teď“.

Jiří George Konečný

Po rok trvajících omezeních vycházejících ze situace kolem Covidu, jsem byl s přicházejícím jarem vyzván, abych připravil dopolední program závěrečných prezentací zmíněných virtuálních firem a to v on-line prostředí. Postavil jsem se téhle výzvě čelem a připravil kombinaci Mindfulness programu a mého oblíbeného workshopu divadelní improvizace. No, a protože se akce konala v době lockdownu, uchýlil jsem se s počítačem do naší manželské ložnice, kam jsem tak pozval i všech dvacet účastnic workshopu. V jiné části bytu bych, díky našim dětem, neměl klid. Zpětná vazba od maminek byla velmi dobrá a já se tak po roce rozhoupal k uspořádání takového programu i pro veřejnost.

Pokud byste měli zájem se akce zúčastnit a nemáte možnost se přihlásit do kurzu osobního rozvoje pro maminky, můžete se přihlásit tady: https://www.naucmese.cz/kurz/mindfulness-a-improvizace-aneb-jak-byt-tady-a-ted-cesta-k-radosti#termin-13-04-2021

Jiří George Konečný, externí lektor Attaveny